Warme lunches

Warme maaltijden

Na de reacties van ouders en een proefmaaltijd voor de leerkrachten, is besloten om vanaf september te starten met de warme maaltijden. Dit zal voor een proefperiode van acht weken zijn. De precieze startdatum krijgt u later van mij.

De maaltijden worden betaald uit een subsidie die wij krijgen van het Jeugd Educatie Fonds. We vragen dus geen financiële bijdrage van ouders.

 

Wat houdt het precies in?
De maaltijden worden geleverd door Tommy Tomato, en worden tijdens lunchtijd warm bij ons aangeleverd. Er is een kleinere portie voor de onderbouw dan voor de bovenbouw.
Alle maaltijden zijn volledig vegetarisch en (dus) halal.

Het hoofdbestanddeel van elke maaltijd is groente, aangevuld met pasta, rijst of aardappelen (en kruiden uiteraard) en bevat geen pinda’s of noten. In elke maaltijd zit 60 tot ruim 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Er zijn meer dan 35 verschillende gerechten in het assortiment, dus er wordt telkens een andere maaltijd bezorgd.

Groenten kun je niet overvoeden en de lunch op school is in aanvulling op de overige maaltijden. ‘s Avonds kan uw kind gewoon opnieuw warm eten.
We zullen de kinderen vragen de maaltijden in elk geval te proeven. Vinden ze het écht niet lekker, dan zorgen wij voor een boterham.

Op dinsdagen en donderdagen hoeft u uw kind dus geen lunch mee te geven. Geef uw kind wel wat te eten voor de snacktijd mee.