Al 16 jaar lang; Schilderswijk in Beweging!

De Haagse Sporttuin

Schilderswijk

In de Schilderswijk zijn heel veel plekken waar je kan bewegen. Denk aan het Hannemanplantsoen, het Jacob van Campenplein of bijvoorbeeld het Vermeerpark. Er zijn alleen weinig echte sportverenigingen  in de wijk. In de Sporttuin hebben we een goede samenwerking met de verenigingen uit de stad. Zij komen in de Sporttuin echte sportlessen geven zodat jij beter kan worden in de sport die jij leuk vindt!

Multifunctioneel sportcomplex

De Haagse Sporttuin Schilderswijk is een multifunctioneel sportcomplex van 2000m2 dat kinderen uit de Schilderswijk de kans biedt om laagdrempelig deel te nemen aan georganiseerde sportactiviteiten. Het terrein is in 2021/2022 gerenoveerd tot een echte Skills Garden waar jong en oud (van 0 jaar tot 100 jaar) veelzijdig kan bewegen zodat deze sporters zich breed-motorisch ontwikkelen. Dit zorgt voor zeer goede bewegers, voorkomt blessures en gezondheidsklachten en talenten kunnen zo makkelijker gescout worden.

SkillsGarden_SporttuinSchilderswijk_medium
4M6A5162-small

Samenwerking

De Haagse Sporttuin wordt georganiseerd door gymjuffen en gymmeesters van basisscholen die, in samenwerking met sociaal – maatschappelijke instellingen binnen de wijk, uitsluitend sportactiviteiten verzorgen. Zeven samenwerkende basisscholen met gezamenlijk ruim 1500 kinderen maken gebruik van de activiteiten op het sportcomplex. Hierbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt met sportverenigingen en wijkorganisaties zoals de buurthuizen en buurtsportverenigingen.

Veilig en zelfstandig

De Haagse Sporttuin ligt midden in de Schilderswijk, hierdoor kan een kind de Sporttuin zelfstandig èn veilig bereiken. De meeste sportverenigingen liggen te ver buiten de Schilderswijk om er zonder volwassene naar toe te gaan.

De Haagse Sporttuin is meer. Het biedt kinderen de kans om in een veilige, afgeschermde en pedagogische verantwoorde omgeving buiten te sporten. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken wanneer hun kinderen in de Sporttuin zijn. De continue aanwezigheid van een beheerder, de verplichte begeleiding van kinderen tijdens activiteiten en de beperkte toegankelijkheid van het sportcomplex dienen ertoe dat kinderen zich in zowel motorisch, als in sociaal-emotioneel opzicht optimaal kunnen ontwikkelen.

RemoteMediaFile_6554173_0_2021_11_10_16_15_48
1H1A0408-small

Ons doel

De Haagse Sporttuin heeft als doelstelling kinderen vanuit een georganiseerd schoolsportaanbod, door te laten stromen naar sportverenigingen. Samenwerking met instellingen binnen de wijk en sportverenigingen is noodzakelijk om deze doorstroom te laten plaatsvinden. Een kind wordt lid van de Haagse Sporttuin, daarna wordt het lid van de dependancevereniging in de wijk, om uiteindelijk lid te worden van de reguliere sportvereniging op de hoofdlokatie van de vereniging.

De Haagse Sporttuin vormt de brug tussen sporten op straat en de sportvereniging.

Bosboomstraat 12
2526VP Den Haag

070-2181309 / 06-24827610