Meestgestelde vragen

Een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inhoudsopgave

Peuterleerplek

Ook al zijn we twee verschillende organisaties, peuterleerplek De Tuimelaar is gevestigd bij ons in de school.

Ja. Dit komt omdat we twee verschillende organisaties zijn. Voor de peuterleerplek kunt zich online inschrijven via de site www.jonglerendenhaag.nl. De leidsters kunnen u ook helpen. De leidsters van de peuterleerplek kunnen u ook voorzien van ons inschrijfformulier.

Dat betekent dat de peuterleidsters ook PYP-geschoold zijn. Zij geven daardoor op dezelfde manier les als de collega’s van de school.

School

Om 08:20 gaat de voordeur open. Een aantal leerkrachten staat bij de voordeur om iedereen welkom te heten. De kinderen gaan rechtstreeks zelf naar de klas (of gymzaal) en worden door de groepsleerkracht ontvangen.

Hiervoor gebruiken wij Social Schools. U heeft toegang tot deze app en bent gekoppeld aan uw kind(eren). Via deze app kunt u uw kind afmelden. De leerkracht krijgt dan automatisch een berichtje. 
Deze manier heeft onze voorkeur boven bellen of mailen naar school.

Direct naar de app: Social Schools

Hiervoor gebruiken wij Social Schools. U heeft toegang tot deze app en bent gekoppeld aan uw kind(eren). Via deze app kunt u verlof aanvragen. De directie kijkt of dit verlof gehonoreerd kan worden en zal het accepteren of afwijzen.

Direct naar de app: Social Schools

De lessen worden standaard gegeven in het Nederlands.
Tevens bieden wij Engels aan als leervak en sommige momenten van de week wordt er les gegeven in het Engels.
Andere talen hebben we wel in overweging, maar zijn nog niet uitgewerkt.

We gymmen in sportieve kleding die speciaal wordt meegenomen. Speciale binnenschoenen mogen, maar zijn niet verplicht.

Als het mooi weer is kan de gymdocent besluiten buiten te gymmen in de Haagse Sporttuin.

Deze kans is natuurlijk erg groot. Vooral op een regenachtige dag. Onderzoek wijst uit dat kinderen een betere weerstand krijgen van buitenspelen op “groene schoolpleinen” Houd u hier rekening mee met de kleding die u mee geeft. Natuurlijk is uw kind blij en trots als het een nieuwe broek heeft, maar op het schoolplein is dat niet altijd even handig.

Nee. Op school zijn heel veel iPads en leerling laptops aanwezig. Die kunnen de leerlingen gebruiken. 
Wel verplichten we leerlingen om zorgzaam om te gaan met de door school uitgeleende apparaten.

In principe niet, maar in voorkomende gevallen kan er een uitzondering worden gemaakt. Neem hiervoor contact op met de directie.

Buitenschoolse opvang

De 2Penselen is gevestigd aan de Doedijnstraat 8. De kinderen worden door de 2Penselen bij ons op school opgehaald, maar ouders moeten hun kinderen aan het einde van de dag bij de 2Penselen ophalen.

Jazeker, de 2Penselen werken ook samen met Het Palet en De Triangel.

In de schoolvakanties is de 2Penselen open van 07.30 – 18.00 uur.

Haagse Sporttuin Schilderswijk

Alle kinderen uit de Schilderswijk mogen komen sporten in de Haagse Sporttuin. Echter werkt het wel het beste om je in te schrijven bij de gymdocent van de eigen school. Die weet meestal de juiste informatie te vertellen.
Groep 3, 4, 5 sport het eerste uur. Groep 6, 7, 8 sport het tweede uur. 
Meester Serge en meester Sebastiaan kunnen u meer vertellen

De renovatie tot Skillsgarden start begin oktober 2021. De oplevering is gepland op 6 december 2021.

Nee! U kunt uw kind wel naar de Sporttuin sturen op een dag dat u zelf nog wat langer moet werken, maar we zijn geen kinderopvang. Uw kind wordt geacht elke week aanwezig te zijn, sportkleding te dragen en de regeltjes van de Sporttuin te kennen en te hanteren. We zijn een stap tussen gymmen op school en lid worden van de sportvereniging. Veilig, dichtbij en laagdrempelig. 

Toelating

Onze school is niet voor alle klaslokalen goed rolstoeltoegankelijk, maar neem alstublieft voor uw specifieke vragen contact met ons op om naar de mogelijkheden te kijken.

Bij interesse voor onze school spreken we altijd een wendag af, zodat we kennis kunnen maken met elkaar. Na de wendag vindt altijd een nagesprek plaats tussen ons, ouders en het kind, waarin een definitieve beslissing tot inschrijving wordt genomen.

Kinderen tot 6 jaar kunnen wel instromen. Als uw kind ouder is dan 6 jaar, dan is onze school niet de juiste school voor uw kind. Uw kind is beter af met een school waar een neveninstroom-groep is. In bijgaande link naar de Gemeente Den Haag ziet u welke basisscholen een dergelijke groep hebben. Link neveninstroom