Noodgoederen voor Turkije en Syrië

De tweede lichting hulpgoederen is vandaag op transport gegaan.


Zoals u de afgelopen weken heeft gezien hebben we met z’n allen erg veel kleding, schoenen, dekens en dergelijke ingezameld voor Turkije en Syrie. 
De eerste keer werd dit dezelfde week van de aardbeving, nog opgehaald door Ahmet onze vaste PostNL bezorger. De vrachtwagens reden toen vanaf  diverse plekken uit Den Haag rechtstreeks naar het rampgebied.

De landelijke actie heeft veel geld opgehaald, en de vraag naar spullen werd iets kleiner. Wij helpen graag lokale initiatieven, dus via juf Sterre zijn wij in contact gekomen met een vriendin van haar, Aylin, in Bodrum.

Aylin weet dat er veel vluchtelingen vanuit de omgeving Iskenderun naar Bodrum zijn gekomen om daar tijdelijk hulp te krijgen. Tevens heeft Aylin ons verteld dat er nog steeds veel behoefte aan hulpgoederen is.

Vandaag kwam het transportbedrijf Easy2Send dan ook onze spullen ophalen om binnenkort, tegen een gunstig tarief, naar Turkije te transporteren. We hopen van harte dat de spullen daar goed terecht komen.

Vanaf nu zullen we met de inzamelbak voor onze school kleding blijven inzamelen, maar we doen dit voorlopig niet meer in de school. Mocht het zo zijn dat ergens op de wereld weer een ramp plaatsvindt, dan schakelen wij uw hulp uiteraard weer in.